Als je tegen Akuut speelt, weet je dat er supporters meekomen, dus namen ook wij onze supporters mee – een goed lief die de de ploeg wel wil sponsoren, wat brave kinderen die de sfeer opleuken of hulp bieden bij het punten zetten, en onze immer aanwezige Nicole, Irène & Geert: dan weet je dat het goed zit. Bovendien speelde ook Elien weer mee, dat gaf goesting in knallen!

We kwamen in de eerste set echter maar moeizaam op gang. Het missen van een aantal opslagen speelde ons parten en ons voornemen om af te wisselen in aanval-zetbal kwam maar moeilijk van de grond. Een 21-25 setstand deed echter dromen naar meer. Indien onze eigen foutenlast naar omlaag zou gaan, was dit zeker een haalbare kaart.

In de tweede set zaten we sterker in de match, maar bleef het moeilijk om zelf het punt te maken. We merkten Akuuts sterke recepties op die tot een 20-25-setverlies leidden.

We moesten dus “de Kaat Huysentruyt” in ons bovenhalen als we deze match nog wilden doen kantelen. Wat hebben we geleerd? (1) Zoek die gaatjes op, (2) wees verrassend, (3) durf ook eens zetten zelfs als de pas goed komt voor die ultieme smash. En zo geschiedde! Oké, toegegeven, we sloegen ook sterker op en de bal viel nét binnen in plaats van buiten, maar toch: we herleefden! Met 25-23 op zak op naar de vierde set!

Akuut leek hier even van te moeten slikken, want verloor ook de vierde set met 25-13. De vijfde set moest dus alles gaan bepalen. We bleven in dezelfde opstelling staan om in hetzelfde elan verder te kunnen gaan. Het was een setje op het scherpst van de snee, met de overwinning die uiteindelijk… met 13-15… naar Akuut ging. We kregen Akuut… niet kapuut (hé Sanne).

Lotte van Akuut – een oud-bekende – solliciteerde na de match ook nog voor naar toekomstige oefenmatchkes: daar zeggen wij geen neen tegen! Merci ook supporters & sympathisanten voor zoveel sfeer en gezelligheid, dankzij jullie hebben we toch een punt verdiend!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!