Zondag 20/09/2020

’s Ochtends match in Putte, zo dichtbij, maar toch zo lang onderweg met de auto. Een goede opwarming was dus noodzakelijk. Terwijl de tegenstanders nog ballen ontsmetten en een handfluitje testten, gaven we er een lap op. Toch leek Grasheide sterker aan de start te staan. Door enkele dames die stevig konden opslaan, stonden we snel op achterstand. Maar een time-out later kwamen we meer in de wedstrijd. Hoewel set 1 uiteindelijk toch aan ons voorbij ging, pakten we set 2, 3 en 4.

Lag het aan de voetblessure van hun vrouw in vorm? Nee, het lag aan ons talent 😊, toch? Heerlijke “Nicollekes” en keurige opslagen van Jolien, Barbara die speelde alsof ze nooit was weggeweest, Annelies die zich kapot rende om onze recepties (oké, dat kon wat beter) bij de aanvallers te krijgen, Geertrui die er – miraculeus – in slaagde om de bal 2 maal na elkaar af te blokken en Dorien met prachtige aanvallen op de zijlijn, zo net tussen positie 1 en 2. Het moet gezegd zijn: het was een heerlijke match tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Moe maar meer-dan-voldaan reden we weer huiswaarts en zeiden we ‘tot vanavond’. ’s Avonds werd het toch wat vermoeide team aangevuld door Nikki, Sofie en Margot. Het moet niet uitgelegd worden dat onze opslag- een aanvalsdruk daardoor verhoogd werd. Hoewel Nossegem met een leger toegekomen was en er duidelijk vol goesting aan begon, voelde Voteroes zich sterk én draaide het team als een geoliede machine. De passeur was de spelers dankbaar voor de uitgemeten recepties en beloonde hen daarop met een op maat gemaakte pas. Hanne, Nicole en Irène zagen dat het goed was! Ook scheids Geert was onder de indruk. 3-0 stond op het bord te prijken. De toon van het seizoen is gezet?!