Kijk, wanneer de ploeg in transitie is, merk je dat ook aan de resultaten. We zoeken naar elkaar… en naar onze positie op het veld… en af en toe ook naar de bal… en we bouwen dit volleyjaar duidelijk aan Voteroes 6.0 (bij benadering). Meedingen naar de seizoenswinst in de beide competities lijkt daarom wat hoog gegrepen.

Met nog enkele wedstrijden te gaan, is het echter wél boeiend eens naar de tussenstand te kijken, deze te analyseren (gewoon omdat dat leuk is) en onszelf realistische, doch uitdagende doelen te geven binnen elke competitie (gewoon omdat dat leuk is).

SPORTA COMPETITIE

Stand op 28/02/24

Vooreerst een punt van trots: we pakten afgelopen week een punt tegen BVS, wat sowieso al sterk is. Tegen Balleke en Hubevo maken we het meestal spannend. Laten we daarom in de Sporta zeker streven naar de bronzen medaille. We staan momenteel op een derde plaats en het is erg spannend tussen ons en onze eeuwige concurrent Hubevo.

Elk hebben we nog 3 wedstrijden te gaan, en wij moeten nog heen en terug tegen Thor en nog een keer tegen Vrodis. Dat is een haalbare kaart, zo lijkt het. Hubevo heeft nog een zwaarder programma voor de boeg met Vrodis, BVS en Balleke Smash als tegenstander. Hophophop, Voteroes!

DE VRIENDSCHAP COMPETITIE

Stand op 28/02/24

Vooreerst ook hier een punt van trots: we pakten dit seizoen al een set tegen de Bleukes die dit seizoen onverslaanbaar lijken. … maar we voelen het, zonder naar de tabellen te kijken, dat het in de Vriendschap verder niet zo vlot loopt dit jaar. En toch, we slagen er wel in om méér sets te winnen dan de 2 ploegen boven ons in de competitie. We pakken, ook in die wedstrijden waarin we verliezen, toch al eens een setje mee. Het is dus zeker niet om de kopkes te laten hangen, wél om ook hier te kijken naar realistische doelen.

We hebben nog 9 wedstrijden voor de boeg:

  • Nog 1 maal tegen Enamees (5de)
  • Nog 2 maal tegen Sportasuna (6de)
  • Nog 2 maal tegen Orix Ufo (7de)
  • Nog 1 maal tegen Davoc (8ste)
  • Nog 2 maal tegen Berg-Af Wijgmaal (10de)
  • Nog 1 maal tegen Smash (11de)

De aandachtige lezer ziet dan ook dat we de heen- en terugwedstijden tegen de top 4 al achter de rug hebben. Dat verklaart ook waarom we een het-gaat-zo-moeilijk-gevoel hebben. Er zijn tegen de subtoppers zeker nog punten te rapen, want als we tegen de top 4 een setje kunnen pakken, kunnen we ook 2 of 3 sets winnen tegen bovenstaande ploegen. Laten we streven naar de derde plaats… van onder te beginnen 🙂 Puntjes voor Voteroes! Klapklap Klapklap Klapklap!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes!